25-има жандармеристи ще борят битовата престъпност в Кюстендил и Пиринско

  • Новото звено е базирано в Благоевград, началото на работата му бе поставено с водосвет

Група към Зонално жандармерийско управление – София е базирана от сряда на територията на област Благоевград. С тържествен водосвет, отслужен в двора на КАТ-Благоевград, беше поставено началото на работата на групата, която ще обслужва и област Кюстендил.


Директорът на Дирекция “Жандармерия” ст. комисар Красимир Добрев посочи, че групата е насочена към Благоевград след обстоен анализ, тъй като двете областни дирекции – Благоевград и Кюстендил, обхващат големи територии, погранични са и затова е необходимо разполагането на постоянно присъствие на жандармерията. Основен приоритет на групата ще е работата в малките населени места, особено в по-труднодостъпните райони. Ние разполагаме с автомобили с висока проходимост и там, където няма наличен полицейски ресурс, нашите колеги ще могат да отиват и да присъстват по тези места, допълни директорът на Дирекция “Жандармерия”.
Съвместни операции на полиция и жандармерия са организирани почти всеки месец и това е давало много добри резултати, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов. С откриването на група се очаква работата да бъде ежедневна, като след анализи ще се определя къде има необходимост от присъствие на жандармерията.


Групата стартира с двадесет и петима жандармеристи и пет автомобила, като се предвижда в бъдеще тя да нарасне двойно. Служителите на Дирекция “Жандармерия” ще ползват помещения в сградата на КАТ-Благоевград, които са предоставени от Областната дирекция на МВР.