2980 лв. бяха събрани от благотворителната постановка „Ние, Гераците“ в Перник

Студентите от НБУ, които изиграха блестящо образите, начертани от Елин Пелин, бяха бурно аплодирани от многобройната публика в театъра

 

Представлението бе организирано като част от кампанията за набиране на средства за перничани с онкологични заболявания на община Перник и фондация „Богданова и Данаилова“. Студентите от НБУ, които изиграха блестящо образите, начертани от Елин Пелин в неговата повест „Гераците“, бяха бурно аплодирани от многобройната публика в театъра в Перник.


„Благодарим ви, че отделихте от средствата и времето си, за да помогнете на наши съграждани в нужда. Инициативата, която поехме с фондация “Богданова и Данаилова”, тепърва набира скорост и до края на годината ще ви изненадаме с много други събития. Нека се насладим на постановката, която са подготвили тези млади хора, а аз съм сигурен, че е страхотна“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев.


Катрин Богданова и Венеция Данаилова, които са двигателите на инициативата, провеждана под патронажа на кмета Станислав Владимиров, обявиха, че съвсем скоро ще изненадат перничани с нова театрална постановка на младите таланти от НБУ, която досега не е играна в Перник. Те благодариха на перничани, че продължават да даряват за такива благородни каузи, и заявиха, че съгражданите ни са доказали, че са хора с големи сърца.