Ford показа европейската версия на Mustang Mach-E

Ford представи европейската версия на първия си изцяло електрически кросоувър. Mustang Mach-E ще има публична премиера по-късно тази седмица в Лондон, тъй като марката няма да присъства по време на изложението в Женева в началото на следващия месец.

От компанията коментират, че са взели необходимите мерки и са настроили електромобила специално за интересите на клиентите на Стария континент. Това включва окачване, управление и поведение на 4х4 системата.

Ford добавя, че вече приема поръчки за модела като над 85 процента от заявените екземпляри са за версията с по-голяма батерия. По цикъла WLTP тя осигурява пробег с едно зареждане от над 600 км.

Преди няколко дни производителят обяви, че клиентите в Европа ще могат да се сдобият със своите екземпляри дори преди тези от САЩ. Това важи за някои страни от Стария континент, където електрическите автомобили имат особено висока популярност като Норвегия и Холандия.

Това най-вероятно ще се случи след средата на 2020 година, когато Норвегия и още няколко страни ще могат да получат доставка на всички модели от серията, които се продават към момента – First Edition, Premium, Select California Route 1.

Скоро след това, в седмиците преди Нова Година, американските потребители също ще получат първите доставки. За 2021 година остава лансирането на топ версията засега, която носи индекса GT./autoclub.bg