Дупнишките мъже масово избират роза за подарък, празнично цената й скача 

Деспина Мундушева
  • Деспина Мундушева: Любовта е жива, има все повече влюбени

Дупничанинът не е забравил любимата си и става все по-голям джентълмен. До този извод са стигнали в един от най-големите цветарски магазини в града. Деспина Мундушева и нейната майка Кирка Кръстева са много натоварени в дните преди Деня на влюбените. Те са категорични, че дупнишкият мъж почти винаги избира розата като подарък за повечето празници.

Симона (вдясно) беше дошла в цветарския магазин, за да купи подарък за баба си.

„Интересът към цветята и подаръците определено се повишава около 14 февруари. Това винаги е било така и тази година не прави изключение. Любовта не умира! Даже мога да кажа, че тя се увеличава и става все по-голяма. Има повече влюбени в сравнение с предишни години”, каза Деспина Мундушева, която преди време се класира на почетното трето място на конкурса „Мис Сексапил”.
Тя допълни, че на Св. Валентин розата винаги е малко по-скъпа.
„Нашите рози са внос от Холандия. Празникът на св. Валентин е много почитан във всички католически страни и поради тази причина цената се покачва в този период от годината. Работим с еквадорска роза, единичната й цена е 4 лева. Със сигурност може да се каже, че мъжете предпочитат именно рози, рози и пак рози. Няма значение дали е 14 февруари, 8 март, или някой друг празничен ден, българинът си обича розата.

Българинът избира рози за почти всеки празник.

Българският мъж със сигурност не е забравил жена си и става все по-голям джентълмен. Това, разбира се, важи и за нашите съграждани от Дупница. Дамите също много старателно се подготвят за празниците. Купуват парфюми и вина за любимия си мъж. Много голям интерес през тази година има и към смарт часовниците, защото мъжете им се радват. Може дори да се каже, че в някои отношения дамите купуват повече и от мъжете. Но и двата пола се стараят да бъдат оригинални в подаръците си в зависимост от възможностите, които имат”, допълни още дупничанката.
Кирка Кръстева допълни, че хората вече поръчват цветя и онлайн.
„Правим това от 4 години. Работим с колеги от други градове. Например, ако сте във Велинград или Варна и си поръчате цветята оттам, аз ги доставям тук, на място. Понякога стоим до много късно, когато имаме поръчки за доставки.

Цветята в кутия са много търсени през тази година.

Идвали сме и през нощта. Но така е по тези хубави празници. Определено българите и дупничаните не пропускат да отбележат празничния ден и да зарадват любимите си хора”, каза още тя.
Деспина пък призова да се обичаме не само на Св. Валентин, а всеки един ден в годината:
„Празникът си е празник, а любовта си е любов! Ето в момента виждате нашата редовна клиентка Симона, която купува хубав подарък за баба си. Любовта може да бъде под много различни форми. Не са важни толкова материалните неща. Трябва да се обичаме и да доказваме любовта си във всеки един момент и това ще ни направи истински щастливи”.