„Беласица” приключи контролите с победа срещу „Рилски спортист”

На стадиона с изкуствено покритие в Петрич се игра контролният мач между отборите на „Беласица” и „Рилски спортист” (Самоков). Първи отбелязаха гол домакините. При бърза контраатака Жустино Мендес овладя топката, напредна и с левия крак я изпрати ниско в долния ляв ъгъл на Стилян Бонев за 1:0. Марио Йорданов при центриране отляво в наказателното поле на „Беласица” с глава от 5 метра не успя да изпрати топката в мрежата зад Захари Димитров и да изравни резултата. Атаките се редяха една след друга пред двете врати, но Стилян Бонев и Захари Димитров бяха непревземаеми. В самия край на срещата Йордан Тодоров изскочи няколко метра пред вратаря на „Беласица” и не успя да го простреля. Два пропуска за отбора на домакините направиха Жустино Мендес и Иван Марчев.
След почивката наставниците на двата отбора Атанас Ласков и Петър Аджов дадоха шанс поетапно на футболистите от резервната скамейка. Чисто голово положение проиграха футболистите на гостите в 47-ата минута, когато Калоян Янков изведе перфектно Йордан Тодоров в наказателното поле на домакините и той не успя да изравни резултата. Четири минути по-късно Мендес изведе Мохамед Потчи отдясно, той върна кълбото към Ели Маркес и последният го изпрати високо в аут. На два пъти по-късно бързоногият Атанас Карачоров проби по десния фланг, но до гол не се стигна. В 53-тата минута с плътен шут той разтресе напречната греда зад стража на гостите. В 65-ата минута Виктор Младенов от отбора на „Рилски спортист” от фаул от 20 метра изпрати топката в лявата странична греда на домакините и кълбото излезе в аут. Много добро взаимодействие между Живко Димитров, Атанас Карачоров и Янислав Тусонджиев. Карачоров и Димитров бяха истински футболен дует и създаваха доста главоболия в защитата на гостите. Веднъж след центриране отдясно пред наказателното поле на гостите Живко Димитров със задна ножица насочи топката към вратата на готите, но тя прелетя на сантиметри над гредата.
С този мач приключиха контролите на „Беласица” и „Рилски спортист”.
”Беласица”: З.Димитров, Костов, Бояджиев, Смилков, Граминов, Маркес, Потчи, Марчев, Таушанов, Мендес, Маламов /К.Георгиев, М.Георгиев, Стоев, Карачоров, Макриев, Токов, Ж.Димитров, Тусонджиев, Бързаков, Гълъбов/