Галерията в Кюстендил ще покаже пътуваща изложба от второто международно триенале “Духът на акварела” – Варна

Художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора” в Кюстендил ще бъде домакин на второто международно триенале “Духът на акварела” – Варна, съобщиха от галерията. Откриването е на 21 февруари от 17,30 часа. То ще бъде предшествано от демонстрация с акварел от Селма Тодорова, която ще се състои от 16,00 часа в галерията.
Триеналето е проект на фондация IWS – България („Международно акварелно общество – България”). Фестивалът на триеналето се е състоял във Варна от 1 до 5 юли в партньорство с ГХГ “Борис Георгиев”. На него са присъствали над 250 участници и гости от Индия, Франция, Исландия, Перу, Република Корея, Германия, Холандия, Белгия, Бангладеш, Тайланд, Испания, Италия, Китай, Русия, Украйна, Беларус, Мексико, Израел, Полша, Гърция, САЩ, Япония, Сърбия, Румъния, Словакия, Турция, Канада и България. В изложбата на триеналето във Варна са представени над 370 произведения на различни автори от 63 страни.
Общо 270 от произведенията, показани по време на експозицията, са включени в пътуваща изложба, която се показва в осем от най-хубавите галерии в България до март тази година, казаха още от галерията.