Георги от Бобошево остава в ареста за притежание на наркотици и бягство

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на Георги Ф. мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е обвиняем за това, че на 04.02.2020 г. в гр. Бобошево, без надлежно разрешително е държал в себе си високорискови наркотични вещества, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Срещу Георги Ф. е повдигнато и още едно обвинение за това, че на 04.02.2020г. в гр. Бобошево противозаконно е пречил на орган на властта – служители на РУ-Дупница, да си изпълнят задълженията, като е избягал – престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева.

Съдът обяви в мотивите си, че може да се направи обосновано предложение, че обвиняемият е участник в тежко умишлено престъпление. Той е осъждан 8 пъти, това формира и втората предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно – че има опасност да извърши и друго престъпление. Настоящото обвинение е повдигнато 1 година и 3 месеца след изтърпяване на последното наложено наказание на Георги Ф. Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.