Заместник-кметът на община Дупница Красимир Георгиев подаде оставка

Красимир Георгиев
  • Причините за решението ми са лични и здравословни, коментира журналистът

Заместник-кметът на община Дупница по евроинтеграцията Красимир Георгиев подаде оставка. Неговото заявление беше входирано в деловодството вчера.
„Причините за моето решение да напусна работата си в община Дупница са лични и здравословни, точно това написах и в докладната си до кмета инж. Методи Чимев. Имам доста предложения за ново работно място, но все още не съм ги разгледал детайлно. В следващите седмица-две ще помисля повече върху това къде и как ще продължи професионалният ми път”, каза пред „Вяра” Красимир Георгиев.
Той е роден през 1971 г. в Дупница. През 1989 г. завършва математическа паралелка в ПГ „Христо Ботев“ – Дупница, а през 1995 г. – журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като репортер, сценарист и продуцент в БНТ, като журналист и заместник главен редактор в редица печатни издания. Между 2009 и 2011 г. е член на Съвета на директорите на държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“ ЕАД. Красимир Георгиев встъпва на работа в община Дупница през 2011 година, когато е назначен за заместник-кмет с ресор „Регионално и местно развитие и проектно финансиране“.
Така градоначалникът инж. Методи Чимев остава с двама заместници – Олга Китанова по стопанските дейности и Крум Милев по социалните дейности.
Във вчерашния ден от община Дупница не излязоха с официална информация дали оставката ще бъде приета и ще се търси ли нов заместник-кмет.