Индийски SUV за под 13 000 лв.

С Triber Renault пуска евтин кросоувър за индийския пазар. „Французинът“ е с дължина от под 4 метра, но има три реда седалки.

В Индия с модела Kwid Renault показа на другите, как се прави: малкият кросоувър се превърна в бестселър, тъй като французите се концентрираха върху най-същественото. Тоест избор на най-важното, от което се интересува индийският клиент, без да задълбават в детайли, които бива вдигнали цената. Именно същата рецепта за успех използват от Renault един клас по-високо с Triber.

Висока позиция на седене за добър обзор

Renault Triber е повече миниван, отколкото кросоувър, но изглежда съвсем прилично. Загатната защита на дъното на автомобила и увеличеният клиренс придават увереност и стойност на модела.  Освен това да караш SUV е модерно. С дължината от 3,99 метра няма да се затрудните в изнервените градски „джунгли“ на Индия. Въз основа на по-високата позиция на седене ще разполагате с доста добър обзор. При маневриране пък ще ви помага камерата за заден ход.

Три реда седалки при дължина от 4 метра

Как изглеждат нещата с предлаганото място и с гъвкавостта? Три реда седалки при дължина от почти 4 метра си е направо страхотно постижение. Тъй като седалките от втората редица се сгъват напред с едно движение, качването на възрастни на третия ред става относително лесно. Впечатляващо е, че на къси разстояния най-отзад могат да се возят и хора с ръст над 1,85 метра.

Седалките са далеч от европейския стандарт

Естествено хората от Renault не са магьосници: мястото в Triber не е безкрайно. Освен това при седем души на борда, багажникът е с вместимост от 84 литра. Ако махнете най-задните седалки, ще разполагате с 625 литра. Това става бързо и се дължи на факта, че седалките са обикновени. При вида на предните седалки хората от  „Aktion Gesunder Rücken“ направо ще се хванат за главите: повърхността за седене е много къса, а за странична опора въобще не може да се говори. Но все мак седалките са удобни за задръстванията в Мумбай.

3-цилиндровият мотор е достатъчен за Индия

Дори и по магистралите рядко се вдигат над 100 км/ч. Затова бензиновият 3-цилиндров мотор е напълно достатъчен – макар и само със 73 к.с. и 96 Нм максимален въртящ момент. Трансмисията е 5-степенна механична. Скоро ще се появят турбомотор и автоматична трансмисия, но не и дизелов агрегат. Окачването е с комфортна настройка.

Много твърда пластмаса във вътрешното пространство

В интериора бизнес-моделът на Renault си проличава: концентрация до най-същественото. При температурите в Индия климатикът е почти задължителен – макар и да не е автоматичен. Има и климатизирана жабка на средната конзола. Кокпитът е с дигитални уреди и инфотейнмънт система, която владее Apple CarPlay и Android Auto. Управлението става чрез 8-инчов тъчскрийн. Звучи ви познато – действително е така. В Triber се използва глобална техника на Renault, макар и леко опростена в сравнение с Европа. Все пак при базова цена от 12 800 лв. сметката някакси трябва да излезе. В кокпита доминира твърдата пластмаса, виждат се непокрити болтове. Все пак за тези пари получавате доста приличен автомобил./autobild.bg