Да бъдат вдигнати заплатите с 45% на кметовете по селата, предлага със своя докладна записка кметът инж. Методи Чимев. Той входира в деловодството на Общински съвет-Дупница своето предложение, което да бъде разгледано на заседание на местния парламент. В момента кметовете на 6-те села, където се проведоха избори, получават по 860 лева, а ако предложението  бъде утвърдено в този размер, ще получават по 1260 лева. За намерението си инж. Чимев уведоми кметовете на селата на традиционната работна среща в началото на седмицата.

Кметските наместници със сигурност ще получат 45% увеличение, тъй като за това не е нужно да се произнася Общинският съвет, уточняват от общинската администрация. Наместниците са на 610 лева в момента, а процентът увеличение е в правомощията на кмета на общината.

“Колегите по селата са тези, които са с работно време по 24 часа и 7 дни в седмицата на практика. Не е тайна, че по селата за абсолютно всякакви проблеми от какъвто и да било характер – се търси кметът, по всяко време на денонощието. В същото време говорим и за села с голям брой население. Тези хора работят изключително много и е нормално да получават едно по-адекватно заплащане. Вече стабилизирана във финансово естество община, позволява да вдигнем месечните възнаграждения на тези колеги”, коментира инж. Чимев.

 

1 коментар

  1. Аман от администрация -само пари търсят,а да свършат някаква работа не ги търси.Не всичките ,разбира се /за пример да вземат да работят като кмета на с.Бистрица/,но на малките населени места с по 30-50 човека по-добре парите да отидат за селото.

Comments are closed.