„Марек” започна пролетния полусезон с домакинска загуба

  • „Чавдар” (Етрополе) удари дупничани на техния стадион „Бончук”, първият гол падна след спорна дузпа

    „Марек” загуби с 0:2 от „Чавдар” (Етрополе) в първия си официален пролетен мач за 2020 година.
    Двата тима започнаха предпазливо двубоя, игран пред около 150 дупничани на стадион „Бончук”. В първите минути съперниците не предприемаха никакви рискове и играта се водеше главно в средата на терена. След половин час игра Петьо Иванов от домакините опита да застраши вратаря на гостите Матев, но ударът му не намери вратата.
    Малко по-късно топката облиза лявата греда на марекчани след хубав изстрел на Цветелин Цаковски от гостите, но до гол отново не се стигна.
    Съставът от Дупница стартира силно второто полувреме и играта се водеше предимно в половината на етрополци. Тогава, сякаш от нищото, „Чавдар” направи първата си атака след почивката и успя да получи спорна дузпа. Бранителят на „Марек” Николай Николов имаше единоборство с нападател на гостите, но главният съдия Вилиян Видинов реши, че защитникът на дупничани е действал против правилата и посочи бялата точка. Дузпата беше превърната в гол от капитана на гостите Николай Иванов, който прати топката в долния ляв ъгъл на дупнишкия страж Пламен Младенов за 0:1.
    След инкасираното попадение марекчани се втурнаха в атаки, за да спасят поне точката, но така и не намериха път към противниковата врата. Капитанът в този мач Джордж Николов опита няколко удара от далечно разстояние, които обаче не намериха целта.
    В последните секунди на даденото от съдията продължение Николай Иванов от „Чавдар” реализира втория си гол при контраатака и оформи крайния резултат.
    Дупнишкият клуб ще гостува на един от лидерите в Югозападната трета лига – „Вихрен” (Сандански), в следващия кръг.