Прокуристката на общинската болница в Дупница Мария Иванова след разследването за столичната болница „Св. Анна”: Готова съм да подам оставка

Мария Иванова
  • Над 50 души от МБАЛ „Св. Ив. Рилски” застават зад шефката си, подкрепят я кметът Чимев и ОбС шефът Костадинов

 

 

Прокуристката на общинската болница в Дупница Мария Иванова е готова да подаде оставка. „Предложих на ръководството на общината, ако смятат, че уронвам престижа на болницата в Дупница, да си подам оставката. Това не е проблем за мен”, каза Мария Иванова за в. „Вяра” във връзка с излъчения по Нова телевизия репортаж за столичната болница “Св. Анна”, където прокуристката на МБАЛ „Св. Ив. Рилски” в Дупница е административен директор. Мария Иванова категорично отказа да коментира репортажа. „Няма да коментирам каквото и да било. Ще си предприема необходимите мерки”, заяви прокуристката.

Че Мария Иванова е заявила намерение да подаде оставката си, съобщи и председателят на ОбС Костадин Костадинов. „Каза ми, че е много обидена и иска да подаде оставка. Посъветвах я да не бърза”, обяви Костадинов. Шефът на местния парламент смята, че трябва да бъдем смирени в нападките си и да изчакаме становището на институциите, които извършват проверки по случая. Във връзка с разследването кметът Методи Чимев излезе с официално становище, изпратено до медиите от пресслужбата на общината. „Заставам твърдо зад работата на Мария Иванова за направеното и продължаващо да прави за общинската болница в Дупница. Нямам какво повече да коментирам”, се казва в изявлението. Стана ясно още, че в понеделник при кмета е внесена декларация от колектива в здравното заведение, с което от екипа изразяват пълната си подкрепа към Иванова. “В името на стабилността на МБАЛ “Свети Иван Рилски” ЕООД, която е в резултат от работата и дейността на прокуриста Мария Иванова Жайгарова от последните две години, изразяваме нашата подкрепа към нейната работа. За този период болницата от тежко финансово състояние достигна до стабилност и устойчиво развитие във всички свои дейности. Болницата беше окомплектована с необходимата апаратура и необходимите специалисти, което повиши качеството на лечебно-диагностичния процес и даде възможност на населението на община Дупница да получава качествена медицинска услуга. Колективът на лечебното заведение вярва в нейната почтеност и коректност”, се казва в декларацията. Тя е подписана от повече от 50 души от болничния колектив.