Коронавирусът стигна и Гърция, влезе в Солун

Франция съобщи за първи смъртен случай

 

38-годишна гъркиня е в болницата, съобщи здравният министър на Гърция. Гръцките власти потвърдиха първия случай на инфекция с новия коронавирус, предава „Ройтерс”, цитиран от ТАСС. Става дума за жена на 38 години, пътувала до Италия. Тя е настанена в болница в Солун. Информацията е съобщена от здравния министър на страната.

Франция съобщи за първи смъртен случай, дължащ се на зараза с новия коронавирус, предадоха „Франс прес” и в. “Фигаро”.
В съобщение на министерството на здравеопазването се казва, че става дума за 60-годишен французин, чийто тест за зараза вчера беше положителен. Той бе приет в болница в Париж в много сериозно състояние и е починал тази нощ. Мъжът е пристигнал във Франция от Китай. Има още два нови случая на зараза във Франция. Вторият е на 55-годишен французин, хоспитализиран в Амиен, който е в тежко клинично състояние.
Третият случай е на 36-годишен мъж, приет в болница в Страсбург и върнал се от Ломбардия в Италия. Състоянието му не е сериозно засега. Досега във Франция бяха регистрирани общо 17 случая на зараза с коронавируса. Преди броени дни страната се похвали, че първите 14 заразени са били излекувани.

 

Починалите от коронавируса в Северна Италия станаха 12

Починалите от коронавируса в Северна Италия станаха 12, предаде „Ройтерс”.
Потвърдени са 374 случая на заразяване с вируса, съобщи днес италианската служба за гражданска защита. Всички, починали от коронавирус до момента, са възрастни хора, които са имали и други здравословни проблеми, отбелязва „Ройтерс”. В десет населени места е обявена двуседмичната карантина. Германското правителство не смята за необходимо да съветва гражданите си да не пътуват в Италия, заяви днес говорител на германското външно министерство. “Далеч сме от този сценарий”, заяви говорителят на редовна пресконференция на правителството.

Китай постави под карантина 94-ма души от самолет, пристигащ от Сеул

Китай е поставил под карантина 94-ма пасажери, пристигащи със самолет от Сеул, след като трима души в салона показали симптоми на треска, съобщи АФП.

Тримата пътници, всички китайци, са пристигнали в град Нанкин във вторник сутринта и бяха открити, след като митническият персонал се качи на борда на самолета след кацането за проверка на пътниците за симптоми на заразяване с коронавируса, съобщи китайският държавен оператор CCTV. /БГНЕС