Потвърдиха 200 лв. гаранция за бившия военен от Дупница, държал в дома си взривни вещества

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на РС – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 200 лв. по отношение на Никола П., който е привлечен като обвиняем за държане на взривни вещества без съответното разрешително.

От страна на Окръжна прокуратура прокурор Бисер Любенов пледира за по-висок размер на мярката „парична гаранция“, с оглед тежестта на обвинението.

Служебният защитник, адвокат Йонко Гергов, пледира, че размерът на паричната гаранция е адекватно определен от първоинстанционния съд предвид финансовото и здравословно състояние на обвиняемия.

Съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление предвид неговата възраст и влошено здравословно състояние. Никола П. е неосъждан, има решение на ТЕЛК с 84% неработоспособност.

Никола П. е привлечен кат обвиняем за това, че на 18.02.2020 г. в гр. Дупница, в пристройка и дървен навес в двора на недвижимия имот и в мазе на къща, е държал електродетонатори, без да има за това надлежно разрешение.

Определението е окончателно и не подлежи и на обжалване и протест.