Иван Благоев от Полена стана републикански яшампион по сумо

Първото място му гарантира участие в предстоящото Европейско първенство на 16-20 април в Баку

 

Медалистът от световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо Иван Благоев от Полена отново спечели приз, този път още по-голям. За поредна година той стана републикански шампион по сумо.

На Републиканското първенство по сумо, което се проведе в София, зала на Националната спортна академия, Иван се състезава в категория до 100 килограма и се качи на най-високата стълбичка – първото място, което му гарантира участие в предстоящото Европейско първенство на 16-20 април в Баку – Азербайджан.

„Конкуренцията беше голяма, но подготовката мина добре и се представих отлично. Играх 4 срещи и постигнах четири победи, с което станах шампион. Този успех ми гарантира участие на Европейското първенство, където се надявам отново да достигна най-високото стъпало на почетната стълбичка и да чуя химна в моя чест“, сподели Иван.

Вече 5 години той ходи на световни и европейски по сумо, където също постига големи успехи. От европейски има 4 трети места и един загубен финал, а от световни – 3 пъти малшанс и 3 пъти 5-о място.