Министерството на околната среда и водите е изправено пред трудно решим казус заради многото водоизточници без разрешителни.  Ако всички такива източници бъдат затворени, половин България трябва да остане без вода, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  По думите му, ако бъде сезирана прокуратурата, голяма част от служителите в министерството ще се окажат нарушители, защото досега не са прекратили работата на тези обекти.
Ако бъде спазена буквата на закона: “Трябва да спрем в села, градове, старчески домове и отдалечени населени места водоподаването на половин България. Тези ВиК-та в България дължат в момента на НАП 32,744 млн. лева. За 17 милиона водим съдебни дела”, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

А на въпрос дали главният прокурор Иван Гешев е информиран за проблема, Димитров отговори: “Как да кажа на главния прокурор, като той каза, че и танкове ще доведе, ако съм сигурен, че те работят. Аз не искам танкове. Аз искам министерството да остане и българите да имат вода”.

Служителите в министерството и по места са изключително притеснени от случващото се, каза още Димитров./БНР