Петър Паунов: Посещаемостта в детските градини в община Кюстендил се запазва между 5 и 10%

Петър Паунов

Заболеваемостта от грип щам Б намалява, имаме готовност за нормална следваща работна седмица, каза градоначалникът

 

„Посещаемостта в детските градини в община Кюстендил се запазва между 5 и 10%. Няма основания за притеснения, грипът си отива, предприетите мерки до момента дават резултат. Заболеваемостта от грип щам Б намалява и в момента, когато времето е слънчево, предпоставките за допълнително увеличение на заразата намаляват“, каза на пресконференция пред медиите кметът на община Кюстендил Петър Паунов.
Той допълни, че до неделя включително Спортен комплекс „Осогово“, Общински драматичен театър и киното ще останат затворени.
„Музеят и галерията ще работят, без да приемат големи групи. От понеделник се възобновяват и репетициите на момичетата, кандидатки за титлата „Девойка Кюстендилска пролет”. Имаме готовност за една нормална следваща работна седмица“. категоричен бе градоначалникът. Все пак той призова за спазване на лична хигиена и помещенията да се проветряват. Продължава и дезинфекцията във всички обществени сгради.
„Моля ви, отворете прозорците у дома, не се събирайте много хора, за да може щам Б тази седмица окончателно да го изпратим в миналото. Пазете възрастните хора. В момента е важно смирението. Да призоваваме Бог да ни помогне, да бъдем единни точно в уважението един към друг”, каза още Петър Паунов.