Ето го новия Ford Bronco!

„Изтекоха“ снимки на новия Bronco! Първите поколения на модела бяха доста ръбести – а новата генерация ще следва „рустикалния“ чар на предшествениците си. И по всичко личи, че отново ще има открита версия.

Двете „изтекли“ снимки ни карат да предполагаме, че новият Bronco ще бъде предлаган с къса и дълга колесна база, както и като модел с две и с четири врати. И на двете снимки Bronco е „хванат“ върху гуми с едър грайфер. Джантите явно са от типа Beadlock (т.е. гумите и джантите не се плъзгат една срещу друга). Но това е възможно чисто шоу и подобно на гумите може да е част от офроуд пакет. Като опция могат да се предлагат и аксесоари като лебедка или допълнителни фарове. В предните брони могат да се видят куки. Раздутите калници, радиаторната решетка и броните са черни, което придава на автомобила „мускулест“ вид. Линията на прозореца, която се издига към задната част, прави преди всичко Bronco с три врати да изглежда „широкоплещесто“.

Фаровете с кръглите дневни светлини „цитират“ оригиналния Bronco. Надписът с моделното наименование на на радиаторната решетка се „влиза“ във фаровете и вероятно ще бъде светещ. Това не става напълно ясно от снимката. От друга страна, ясно се вижда текстилният покрив на версията с четири врати и задните пластмасови странични прозорци. Поне като опция ще можете да шофирате с напълно открит Bronco, въпреки че ще останат усилващите греди на покрива.

Новият Bronco изглежда като „корав“ офроудър на „изтеклите“ снимки. Машините от кадрите вероятно са предсерийни, като все още производствената версия може да бъде променена в детайли. Все пак съперниците на Bronco Land Rover Defender и Jeep Wrangler ще се постреснат. В момента все още има спекулации за възможните варианти на двигателя. Вероятно ще има два бензинови мотора: 2,3-литров четирицилиндров с приблизително 280 к.с., познат от Focus ST, вероятно ще бъде базовият. Като опция може да се предлага трилитров V6 с около 350 к.с. от Ford Explorer. Петлитровият V8 от Mustang с 450 к.с. би бил възможен на по-късна дата като топдвигател. Новият Bronco се очаква да бъде представен официално през март 2020./autobild.bg