Петричанинът Богдан Шумаров отказа мача за световната титла

Богдан Шумаров

Бившият състезател на спортен клуб „ГОДО” Петрич, сега с екипа на „Боил” Варна, Богдан Шумаров, в момента тренира индивидуално в планинското възвишение край Варна. „Всички зали са затворени заради пандемията от коронавирус и в момента съм у дома. Позволявам си да тичам и да поддържам физическа форма. Очаквам ново нареждане за нормални тренировки. По програма трябваше на 25 април да се проведе гала вечер във Варна, но явно не са намерили противник и всичко пропадна. През месец май трябваше във Франция да се срещна с местен техен състезател за Световната титла. Очакваха отговор за 3-4 дни, помолих ги да изчакат поне 10, защото в момента бях с контузия. Получи се отказ и при това положение двубоя пропадна. Аз съм само на 23 години и се надявам за в бъдеще нещата да се подобрят, да излезем от ситуацията в момента  и да започна да се готвя са следващите състезания на ринга както за европейска, така и за световна титла”, сподели Богдан Шумаров.

На 22 февруари Богдан Шумаров победи неудобния естонец Макел Астур в главното събитие на SENSHI 5. Българинът спечели вакантната европейска титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 75 кг. Това беше гвоздеят на професионалната бойна галавечер в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.
Така възпитаникът на СК „Боил“ печели втори колан на организацията за професионалисти. Шумаров има и европейски пояс на WAKO Pro в стил К-1, категория до 71,800 кг.
Богдан Шумаров е действащ световен шампион за аматьори, световен шампиона за кадети 2014 година, многократен републикански шампион на про-файт и спортист на годината на Петрич 2016 и 2017.

Ташко Сульотов