В „Гиздова махала“ спазват извънредните мерки

created by dji camera
  • Неформалният лидер на най-големия ромски квартал в Дупница Калин Георгиев: Само 3-4 семейства се прибраха от чужбина, няма заразени, отложихме сватби и рождени дни

В най-големия ромски квартал в Дупница се спазват всички извънредни мерки, свързани със заплахата от коронавирус, категоричен е неформалният лидер на „Гиздова махала“ Калин Георгиев.
По думите му живеещите там сами са ограничили социалните контакти, опитвайки се да опазят себе си и близките си.
„В нашия квартал няма заразени. Хората разбират колко е опасна ситуацията и си седят у дома почти през целия ден. Кафенетата на територията на махалата веднага спряха да работят, когато излезе забраната. Има два магазина за хранителни стоки, където се работи с маски и ръкавици. Спазва се и ограничение, клиентите стоят на около 2 метра разстояние, докато се редят на опашката. Не допускаме да има струпване на много хора на едно място. Планираните сватби са отложени, същото важи и рождените дни, които в момента не се празнуват. Дано да премине по-бързо тази епидемия“, коментира пред „Вяра“ Калин Георгиев.
Той допълни, че в „Гиздова махала“ не са се прибирали много хора, работещи в чужбина.
„Дойдоха си само 3-4 семейства. Те си спазват препоръките и нарежданията. Първото семейство вече излезе от карантина, всички са здрави и нямат никакви оплаквания. До два дни и другите ще излязат. От РЗИ не са идвали конкретно при нас, за да ни дават някакви подробни пояснения, или пък да ни раздават маски и ръкавици“, завърши Калин Георгиев.

Димитър ИКОНОМОВ