Владимир Каролев с обвинение за неспазване на карантината, освободиха го от ареста в Благоевград

Икономистът Владимир Каролев беше освободен от ареста на Второ районно управление в Благоевград и е конвоиран до София, след като вчера беше задържан заради нарушаване на 14-дневната карантина. 

Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение за неспазване на карантината.

Каролев вчера бе задържан за срок до 24 часа в Разлог заради неспазване на блокадите и забраната за пътуване.

От Районната прокуратура в града казали за БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление срещу народното здраве и околната среда.

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура. Вчера икономистът съобщи в профила си във Фейсбук. “Няма шега. Политическата простотия, реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили”, написа Каролев. По думите му той не е нарушил нито един закон и ще съди държавата.

За това, че се намира в Разлог, което е в разрез с новите мерки и наложената блокада на входовете на Банско, отново самият той съобщи по-рано през деня.

“Докато пишех това, ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита, да дойде, където съм аз. Пожелаха ми хубав следобед. Сега очаквам началникът на издирването в Разлог да се обади”, написа икономистът във Фейсбук профила си.