Мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на 33- годишния Георги С. от Разлог, определи тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил.  По този начин е изменена взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „Задържане под стража” от РС – Кюстендил. Съдът указва на обвиняемия, че няма право да напуска адреса си в гр. Разлог, на който следва да изпълнява мярката, без разрешение на съответния орган от съдебната система. Контрола по изпълнението се възлага на Районно  управление  на МВР-Разлог. Съдът допуска контролиране на взетата по отношение на  обвиняемия Георги С.  мярка за неотклонение „Домашен арест”,   чрез  средства за електронно наблюдение / електронна гривна /, което да се изпълни от   Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Областна служба  „Изпълнение на наказанията” – Благоевград.

Съдът счита, че мярката за неотклонение „Домашен арест” е достатъчна, за да обезпечи явяването му по досъдебното производство, което е започнато още през 2018 г., като няма данни Георги С. да се отклонявал към момента. Той е разпитван като свидетел, обвинен е за престъпление извършено през юни 2019 г., а е привлечен като обвиняем през март 2020 г.

Георги С. е обвинен за измама с пелети. В съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си и Любомир К. имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Община Кюстендил и градовете Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония. Те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети. И така е причинил на 4- ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв. Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода” за срок от 1 – 6 години.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.