В община Гоце Делчев под карантина са 134 души. Всички те се прибрали от чужбина или са работили на обекти в град Банско. Хората под карантина са основно от гр. Гоце Делчев и селата Брезница, Мосомище, Лъжница, Буково, Господинци, Борово, Баничан.
„Всеки ден обаче, продължават да се прибират хора от чужбина по родните си места в града и селата от община Гоце Делчев. Разчитаме до голяма степен на тяхната отговорност – да спазват стриктно 14-дневната карантина, но разчитаме много и на гражданската активност на обществото.
Ако забележите случаи на ваши съседи или познати, които нарушават наложената им карантина, моля подавайте сигнали на денонощните телефони на община Гоце Делчев: 0886 015 530 и 0888 006 080, както и на денонощния телефон на Районно управление Полиция – Гоце Делчев 0751 60101”, казаха от общинския пресцентър.
Изключително важно е всеки един от нас да бъде отговорен в тази ситуация, не само към себе си и своите близки, но и към околните. Затова ви призоваваме – спазвайте разпоредбите, защото само така можем да се справим с извънредното положение в което се намираме.