Спортист №1 на община Петрич за 2019 г.  Евелина Николова: Най-доброто в борбата ми предстои

Евелина Николова е родена в Петрич. Рожба е на петричкия клуб по борба „Беласица”. В момента е състезател на СКБ „Ангел Гочев” град Созопол. Европейска сребърна медалистка през 2019 г., републикански шампион, първо място в международния турнир в Румъния, национален състезател.  Ето какво сподели тя пред „Вяра” по актуални въпроси, вълнуващи в момента спортната общественост:

– Как приехте новината за отлагането на Олимпиадата с една година – ти, колежките  и треньорите ти?

-Ами нормално, това се очакваше предвид стеклите се обстоятелства, отмениха се всички състезания, състезателите не могат да се готвят пълноценно и бе напълно логично да има отлагане на олимпийските игри, положението е едно и също за всички състезатели в цял свят!

-Къде се готвиш индивидуално по време на принудителната пауза?

-В момента съм си в София, гледам да правя поне по една тренировка всеки ден, максимално креативна съм и измислям всякакви упражнения вкъщи, а същевременно успявам да ходя и на поход/крос във Витоша.

Това не може да се каже пълноценно трениране, но е опция за поддържаме все пак на някаква форма.

– Смяташ ли, че трудът ти досега е отишъл напразно? Как ще поддържаш по-нататък формата си?

-Не смятам,че трудът ми е напразно, аз съм оптимист, вярвам,че така е трябвало да се случи и скоро нещата ще се наредят, никой труд не е напразен, щом те води крачка по крачка към главната цел, без значение колко бавно , важното е да не се отказваме!

Аз няма да спра да тренирам, ще се нагаждаме според ситуацията и се надявам скоро всичко това да отмине и да може да започнем пълноценна подготовка.

-Ще съумееш ли да се мобилизираш отново както е необходимо за евентуалното ти участие, дай Боже, в Токио през 2021 година?

-Разбира се, трудностите и всяко изпитание  ме мотивират още повече да бъда силна и целеустремена! Сега, както се очертава ще имам достатъчно време да се настроя за най-големите ми успехи, все пак най-доброто тепърва предстои.

Ташко Сульотов