На 8 април Общинският съвет в Гоце Делчев ще заседава извънредно

Проверката в МБАЛ „Иван Скендеров“ ще бъде извършена в максимално кратък срок

На 8 април, сряда, от 14 часа ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев, на който ще се обсъжда ситуацията в МБАЛ „Иван Скендеров“. Това съобщи за Радио Благоевград председателят на местния парламент Димитър Балтаджиев.  В края на миналата седмица общински съветници от три политически партии в Гоце Делчев внесоха искане за свикване на извънредно заседание. Тяхното предложение е за разглеждане на работата на управителя на МБАЛ “Иван Скендеров” и вземане на решение за освобождаването му и назначаване на временен управител. Във връзка с разпореданата от Върховната административна прокуратура проверка на болницата в Гоце Делчев, Балтаджиев заяви, че ще съдействат активно за решаване на казуса в здравното заведение.

”Законовият срок за извършване на проверката е три месеца, но този срок ще бъде съкратен максимално по обективни причини и с оглед настъпилата ситуация”, каза за Радио Благоевград прокурор Ивайло Филипов от Окръжна прокуратура – Благоевград. По-рано днес Върховната административна прокуратура се самосезира и указа на Окръжна прокуратура – Благоевград да разпореди извършването на проверка на болницата в Гоце Делчев.

„Проверката ще бъде възложена до края на днешния работен ден, с конкретни указания на колегите, на които е разпределена задачата за работа, като сроковете ще бъдат максимално съобразени със ситуацията и необходимостта максимално бързо да се изчисти казуса. Ако има проблеми, то тези проблеми да бъдат решени за осигуряване на максимални условия за полагане на грижа за населението, което се обслужва от МБАЛ „Иван Скеундеров“ – Гоце Делчев, допълни прокурор Филипов./БНР