Коне, оставени без надзор, съсипват нивите на земеделски стопани в Сапарева баня

Поредният потърпевш е Иво Гавазки, изригна: Даваме пари за семена и торове, а конете са през ден в посевите

Коне, оставени без надзор, съсипват реколтата от есенници в Сапарева баня. За това алармира земеделският производител Иво Гавазки, който показа снимки с набезите в социалните мрежи. „Едни дават пари за семена,торове и много други разходи, а на едни просто не им пука. Това е през ден!”, пише Гавазки във фейсбук групата „Забелязано в Сапарева баня”. Запечатаното от фотообектива и постът провокираха гнева на сапаревобанци и най-вече на хора, занимаващи се със земеделие. Само под поста на страницата осъдителните коментари са десетки. Част от хората са крайни, апелират директно към саморазправа.

„Ако имаш къде да ги затвориш, затвори колко можеш и докато не ти плати, не му ги освобождавай, но гледай да имаш някой свидетел, иначе ще те обвини в кражба”, съветва Елка Maргина.

„…имате ли пушка?…”, пита Димитър Пехливански. „Какъв суджук може да стане…”, пише Бисер Михайлов. „Натрупай ги на купче всичките”, казва Марио Кирилов. ”Тоя стопанин е за разстрел”, смята Виолета Гопина. „…не са ли чували за електропастир?”, задава въпрос Светослав Андреев. Мнението на Андреев, е че: „няма оправия с тия хора”.

Отговорът на Гавазки е, че е най-лесно човек да направи лошо, но не това е решението. Потърпевшият казва още, че собственикът, който си позволява да пуска животните си по нивите от години, е един и същ и всички го познават.

Юлияна СТЕФАНОВА