Състоянието на 58-годишния мъж с коронавирус в общинската болница в Дупница е стабилно

 

Пациентът се лекува медикаментозно и е по-добре от първия случай на заразен с COVID-19 в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

Състоянието на пациента, който беше  настанен в дупнишката общинска болница с коронавирус, е стабилно. Това е мъж на 58 години от бобовдолското Големо село.
Пациентът беше хоспитализиран в лечебното заведение с пневмония и направеният му по-късно тест за COVID-19 се оказа положителен. Мъжът работи в голямо предприятие. Също така бяха установени 8 души, с които той е бил контактен.
От МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД коментираха, че 58-годишният мъж се лекува медикаментозно и е по-добре от първия случай на заразен с коронавирус, който се лекуваше в здравното заведение.
Припомняме, че на 21-и март в общинската болница постъпи друг пациент, който два дни по-късно даде положителна проба за опасния вирус. Това беше 43-годишен жител на кочериновското село Стоб, който по-рано се беше прибрал от Банско. След две седмици той беше изписан.
Междувременно вече втори ден върви безплатното тестване на дупничани, което инициираха общинските съветници от СДС-Дупница.
„Кампанията върви много добре. Тестването се провежда спокойно. Няма струпвания, хората чакат реда си, а самото изследване протича за няколко минути. Резултатите от пробите ще бъдат предадени на РЗИ, защото ние не сме органът, който да ги съобщава. Защото, ако кажем, че има положителни проби, ще предизвикаме паника у населението. Ако пък кажем, че няма такива, всички много ще се успокоят. Ако бъдат установени заболели с коронавирус, оттам ще предприемат съответните мерки по установения ред“, каза пред „Вяра“ председателят на ОбС-Дупница и регионален лидер на СДС Костадин Костадинов.

Димитър ИКОНОМОВ