Дезинфекцират селата и църковните храмове в Благоевградско

Кметът инж.Румен Томов и заместник-кметът по обществен ред, сигурност и спорт Любен Милев проведоха днес среща с кметове и кметски наместници на населени места в община Благоевград. Срещата се състоя във връзка с предприетите противоепидемични мерки за безопасност и опазване здравето на хората, живеещи на територията на селата. Сред обсъдените теми бе и превенция относно кражбите от стопаните на животни по време на предстоящите Великденски празници.
Община Благоевград предприема мерки за дезинфекция на населените места, в това число и прилежащите църковни храмове. Кметовете и кметските наместници трябва да съдействат на фирмата, на която е възложено да извършва тази дейност.
Според информация от МВР, всяка година в навечерието на Великденските празници се извършват кражби на дребни преживни животни – агнета и ярета от стопанствата на фермерите. Кметовете и кметските наместници трябва да предупредят стопаните за по-голяма бдителност през седмицата преди Великден.
Не на последно място, засилени мерки и внимание при издаването на документи на лица, които влизат и излизат извън населените места през обособените за целта временни контролно-пропускателни пунктове на ОД на МВР-Благоевград.