87-годишна жена от Големо село е настанена в дупнишката болница с коронавирус

  • Пенсионерката е майка на 57-годишния работник от ТЕЦ „Бобов дол“, който вече е изписан, след като се излекува от COVID-19

  • Мъжът е дал няколко отрицателни проби и вече е изписан, жена му и дъщеря им се лекуват вкъщи

87-годишна жена от бобовдолското Големо село е дала положителна проба за коронавирус. Тя е настанена в дупнишката общинска болница преди Великден и в момента се лекува там.
Пенсионерката е майка на 57-годишния работник от ТЕЦ „Бобов дол“, който беше диагностициран с опасния вирус преди десетина дни. Добрата новина е, че той е дал няколко поредни отрицателни проби за COVID-19 и вече е изписан.
Припомняме, че неговата жена и дъщеря също са заразени с коронавирус. Състоянието им беше добро и те бяха подложени на домашно лечение, без да се налага да бъдат хоспитализирани.
„Обстановката в селото ни е спокойна, въпреки заразеното с коронавирус семейство. Мъжът вече беше изписан, жена му и дъщеря им са под карантира вкъщи и се чувстват добре. Преди празниците два пъти дезинфекцирахме селото, направихме същото и с местната църква. Надявам се, че няма да има повече случаи на коронавирус в Големо село“, каза пред „Вяра“ кметът Васил Васев.

Също така стана ясно, че кампанията в Дупница за извършване на бързи тестове за Ковид-19 временно спира. През тест преминаха 302-ма граждани. Основно от град Дупница, плюс няколко от околните села. Резултатите са: с наличие на вируса – 0; прекарали заболяването – 0; невалидни тестове – 0; негативни – 302.
„Изследванията се проведоха с модерни бързи тестове. Един от тестовете проверихме с кръв на заразен човек и той веднага реагира. Нашата дарителска програма набра 1719,01лв. Което, заедно с останалите ни почти 50 теста, обуславя изследването на още 150 граждани”, обясниха инициаторите от СДС.

Димитър ИКОНОМОВ