Прокуратурата иска постоянен арест за Кристиан Николов

Прокуратурата обвини двамата спътници на Кристиан Николов

Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянен арест за Кристиан Николов, който предизвика катастрофата на Великден, при която загина журналистът Милен Цветков. Заради карантинните мерки на заседанието на Софийския градски съд ще могат да присъстват само представител на държавното обвинение и адвокатът на 22-годишния мъж.

Самият Николов, който е обвинен за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици, ще участва в заседанието по скайп.

От вчера с обвинение, че е допуснала сина си до шофира под въздействие на наркотици автомобила, собственост на управляваната от нея фирма, е и майка му – Десислава Пешева.

Прокуратурата обяви, че е събрала доказателства за извършено престъпление и за спътниците на Кристиан Николов – приятелката му Симона Цветкова и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги. Те ще бъдат обвинени за „затаяване на истината“, а разследването ще се води от Софийската районна прокуратура.

Днес Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Симона Цветкова и Георги Иванов, пътували в управлявания от обвиняемия Кристиан Николов автомобил по време на предизвиканото от него ПТП, отнело живота на Милен Цветков.

След преценка и анализ на наличните по делото доказателства е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност на Цветкова и Иванов. Те са обвинени за това, че на 21.04.2020 г., в София, пред разследващ полицай съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението), уточняват от държавното обвинение.

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение – гаранция в размер на по 10 000 лева за всеки.