Дупнишки хирург с безплатни прегледи до края на извънредното положение

Д-р Борис Дашков

Радвам се, че стресът и паниката у хората спаднаха през последната седмица, коментира д-р Борис Дашков

Дупнишкият хирург д-р Борис Дашков направи жест към пациентите в условията на пандемията от коронавирус. Медикът съобщи на своята фейсбук страница, че до края на извънредното положение прегледите в кабинета му в поликлиниката в Дупница ще бъдат безплатни.
„По принцип не искам пари на хората за прегледи. Заради създадената ситуация в началото на извънредното положение и личните лекари работеха от вкъщи и това затрудняваше прегледите. Както за тяхно улеснение, така и за улеснение на самите хора реших да преглеждам безплатно. Постоянно си има пациенти, но напоследък се увеличиха повече.

Според мен, стресът у хората започна да намалява, което много ме радва. Преди 2-3 седмици пациентите бяха трудни за преглеждане от стрес и неадекватност, който обаче вече отминава“, коментира пред „Вяра“ д-р Борис Дашков.
Той сподели своето мнение и относно коронавируса и извънредното положение: „И на пациентите казвам това, което чета по официалните медицински страници и форуми от целия свят. Това не е по-опасен грип от птичия или свинския. Мисля, че скоро ще се разбере, че мерките, които се взеха в света като цяло, не трябваше да са чак толкова тежки. Аз съм без ръкавици и маска на бюрото си, защото съм сам в своя кабинет. Но като дойде уплашен пациент, веднага ги слагам. То си личи, когато човек има стрес от телевизията, където по цял ден се говори за това. Изследвам се за коронавирус поне 2 пъти в седмицата за спокойствие на пациентите. Те знаят, че ние лекарите сме най-контактни почти от цялото общество. Правя си тестове, за да се получи адекватен преглед. Много се радвам, че вече паниката е на по-ниско ниво отпреди няколко седмици“, допълни хирургът.

Димитър ИКОНОМОВ