Условна присъда за мъж от Трекляно, нарушил карантината, шофирал пиян и оказал съпротива на полицай

Подсъдимият П.Х. се е признал за виновен за извършени от него три престъпления и се е споразумял с Районна прокуратура – Кюстендил.

На 14.04.2020 г., след завръщането му в страната от чужбина, подсъдимият П.Х. бил поставен под 14-дневна карантина с предписание на Регионална здравна инспекция. Той посочил, че ще я спазва в кабина на камион, където ще пребивава през целия срок.

Въпреки наложената му противоепидемична мярка, свързана с неразпространението на вируса (Covid-19), той я нарушил, като три дни по-късно отишъл до центъра на селото. Там разговарял с други хора и консумирал алкохол. На място пристигнали полицейски служители на ГПУ – Олтоманци за извършване на проверка. За да я избегне, П.Х. се качил в лек автомобил и потеглил. При последвалото тестване на водача за употреба на алкохол уредът отчел наличие на 1,52 промила.

В съдебно заседание днес съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. На подсъдимия К.К. е определено едно общо наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на хиляда лева и лишаване от право да управлява МПС за една година и шест месеца.