Жена на 70 години е новият случай на COVID 19 в Кюстендил

Има установен нов случай с коронавирус в област Кюстендил. Той е регистриран в община Кюстендил, а лицето е прието в отделението на болницата. Това е 70-годишна жена, която е съпруга на един от заразените с COVID 19 в столична болница преди седмица. Той е претърпял операция на коляното в болница в София и там се е заразил. Това каза директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ д-р Александър Величков.

В момента в COVID- отделението в лечебното заведение в Кюстендил се лекуват 7 пациенти. Състоянието на всички, настанени в отделението, е задоволително, доуточни д- р Величков.

„Всеки ден изпращаме нови проби. Вчера те бяха 20, днес са 14. В тях сме включили и проби на персонал, тъй като те работят в COVID- отделението и са високорискови. Трябва периодично да се проверяват. Изпращаме и контролни проби, и на пациенти, за да проверим как върви тяхното лечение. Вече имаме на част от лекуващите се първи отрицателни проби. При втори отрицателни и предвид задоволителното им състояние, те ще бъдат изписани за домашно лечение. Към момента нямаме изписан пациент с 2 отрицателни проби, при когото отново да се установи коронавирус“, информира още д-р Величков.

До вчера 314 са лицата под доброволна карантина, като това са различни контакти или лица, които са се прибрали от чужбина.

От началото на пандемията 70 лица бяха установени с коронавирус в Кюстендилска област, като смъртните случаи са 3.

Краси Ценкова