Пострадалият при пожар в кравеферма Георги Златков спешно се нуждае от кръв

  • Положението му е много тежко! Претърпя шест операции, предстоят му още много, моли за помощ неговата баба Василка Димитрова

  • Изгарянията на 21-годишният мъж са от трета степен и са 85%, нуждае се от 0- или 0+

21-годишният Георги Златков спешно се нуждае от кръв. Той е пострадал при пожар в кравеферма в бобовдолското село Блато в последния ден на месец март и оттогава състоянието му е тежко.
Момчето е родом от Благоевград и преди да постъпи на работа там е живеел в квартал „Еленово“ заедно със своята баба Василка. След като започва да изкарва прехраната си в кравефермата, започва да живее в Блато и се прибира в родния си град веднъж на два месеца.
„В момента Георги е в тежко състояние. Скоро претърпя шестата си операция и му падна хемоглобина. Затова спешно се нуждае от кръв. Трябва ни нулева отрицателна, но ако дойде някой и иска да дари нулева положителна, също ще ни помогне. Положението е наистина много тежко. Изгарянията му са от трета степен и са 85%. Разбрах, че днес хора от Дупница са ходили да даряват кръв и са били върнати, защото работното време е било от 8 до 10:30 сутринта. За утре имаме 10 човека, които ще дадат кръв заедно с тези, които днес са били върнати. Подчертавам, че тези, които искат да дарят кръв, трябва да отидат от 8 до 10:30 часа сутринта. В противен случай пак ще бъдат върнати“, каза пред „Вяра“ Василка Димитрова.
Жената, която работи като готвачка към Югозападния университет „Неофит Рилски“ се върна към трагедията, която е сполетяла внука й.
„Инцидентът се е случил в 23 часа на 31-и март. В 8:15 сутринта на следващия ден ми се обадиха от полицията и ми казаха за случилото се. Поясниха ми, че Георги диша много тежко и е в болница. Дишаше с помощта на кислородна маска. Вече му бяха направени шест операции, а предстоят още много. Моля се повече хора да помогнат и внука ми да се оправи“, завърши Василка Димитрова.
Тя остави и своя телефонен номер за повече подробности – 0878352627.

Димитър ИКОНОМОВ