Бившият управител на ОФК „Беласица” Георги Петров отново се връща в петричкия клуб

Георги Петров е известно име във футболните среди на Петрич. Поради неотложен бизнес ангажимент се откъсна за година и половина от поста управител на ОФК „Беласица”, но сега отново се завърна в отбора. Вече е с мениджърски функции и ще бъде консултант , който ще отговаря за селекцията на мъжкия отбор и ДЮШ на клуба.
Веднага след като бе представен на новата му длъжност, той отговори подборно на зададените му въпроси.
-Г-н Петров, каква е целта за връщането ви в ОФК „Беласица”?
-На първо време кметът на общината Димитър Бръчков иска да изградим здрав и боеспособен отбор, става дума за мъжете, който да бъде равностоен най-малко на всички останали в ЮЗ трета лига. Другата основна цел пред мен е да произвеждаме
футболисти от ДЮШ за мъжкия отбор. Имам поглед върху работата на треньорите от различните възрастови групи. Ще им създам правилна методика за нормално провеждане на тренировъчния процес и на спортните мероприятия.
-Вие сте известен футболист както в страната, така и сред спортната общественост в града. На терена давахте всичко от себе си, за да се стигне до краен успех на тима. Ще пренесете ли тези качества сред останалите възрастови групи на клуба?
-Задължително. Всичко ,което зная и мога , ще го предам на 100% на сегашните треньори, а те на своите футболисти. Ще направя всичко възможно да има нов манталитет във футболните среди. Ще наблюдавам изкъсо работата на треньорите.
-Очакват ли се промени в треньорските щабове на мъжете и ДЮШ?
-Това е нормален процес. Новият старши треньор има право да си
избере щаб, който да може да му помага пълноценно. Имам и аз пряко наблюдение върху работата на треньорите при мъжете и в ДЮШ. В движение ще продължа да доизграждам мнението си и ще останат тези, които ще отговарят на новите
изисквания на работа. Само при максимално и правилно натоварване ежедневно можем да мислим за успехи във всички нива на футбола в клуба.
-Как стои въпроса около ползването на НСБ „Цар Самуил”?
-Зная, че този въпрос е тема на деня, но кметът пое ангажимент да направи всичко възможно и за в бъдеще да се ползва.
-Оптимист ли сте за бъдещето на ОФК „Беласица”?
-В последните години се работи върху подобряване на работата при всички възрастови групи, но на този етап не е напълно достатъчно. Освен физически и тактически, трябва и с нов манталитет да бъдат подготвени футболистите отдолу нагоре.
-Очакват ли се промени в мъжкия отбор?
-Чуждестранните футболисти вече не са част от отбора. Новият старши треньор ще започне заниманията с ядро от 14-15 футболисти и в процеса на работа той ще си изгради мнение за всеки един от тях и ще се произнесе с кои ще продължи и с кои не.
-Какво да очаква спортната общественост от Георги Петров?
-Ще положа максимум усилия да изградим един боеспособен отбор, който да играе еднакво както у дома, така и навън с петрички дух. В главата ми стои вариантът как да върнем мъжкия отбор в професионалния футбол. Искам да кажа на феновете да заемат местата си по трибуните за в бъдеще след вдигане на забраната. Често ще бъда сред тях, за да подкрепяме любимия ни отбор.

Ташко СУЛЬОТОВ