Бойко Борисов не прие донесените от Сашо Диков акции на “Левски”

Журналистът Сашо Диков донесе акциите на “Левски” в Министерски съвет. Както стана ясно сутринта, собственикът на “сините” Васил Божков реши да прехвърли акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

“Молбата на господин Божков, изразена вчера в телефонен разговор от Дубай с господин Кралев е, че тези акции, които са джиросани да бъдат достояние на господин Борисов”, заяви Диков.

Борисов отказва да приеме акциите на ПФК Левски, обявиха ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев. Те говориха на входа на Министерски съвет, където ги чакаше журналистът Сашо Диков с клубните документи.

“Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е обиден и унизителен”, отговори Арнаудова на призива на Диков акциите да бъдат входирани и предадени на премиера Бойко Борисов.

“За да има прехвърляне на акциите трябва да има волеизявление от двете страни. Едната страна не желае да ги получи, но смятаме, че това е опит за политизиране съдбата на “Левски”, което не е редно. Няма как премиерът на държавата да бъде собственик, на който и да е клуб. Виждаме, че има желаещи, които да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието си, редно е акциите да отидат в привържениците на клуба, които са заявявали  многократно желанието си”, допълни министър Кралев.

“Аз съм просто един куриер”, заяви по-рано Диков пред репортерите пред МС. “Опитах се да се свържа със Севдалина Арнаудова, но тя не ми отговори и затова идвам тук по каналния ред. Дано г-н Борисов да се съгласи да ме приеме”, добави той.

Диков обясни, че Божков му се е обадил вчера с молба да донесе акциите. Спортният журналист се срещнал тази сутрин, близо до храма “Свети Александър Невски” с човек, който му е предал джиросаните акции.

По-късно журналистът предаде акциите на изпълнителния директор на клуба Павел Колев, който ги е приел. Очаква се Колев да даде повече информация.По-рано тази сутрин чрез съобщение от “Нове Холдинг” до медиите Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на ПФК Левски на премиера Бойко Борисов, когото нарече “отговорник за погубването на Левски”.
От документите се вижда, че джиросването е станало още миналата седмица на 8 май./БНР