Медицински сестри ще помагат на свои колеги от инфекциозното отделение на гоцеделчевската болница

От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев ще помагат на своите колеги от инфекциозното отделение на местната болница в борбата с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на общината. За тях са подсигурени облекла с най-висока степен на защита, както и всичко необходимо за безопасни условия на труд.
Това не са първите медицински работници извън болничната система, които помагат при настоящата ситуация, съобщават още от пресцентъра на общината. В продължение на три месеца медицинските специалисти от общината, които работят в детските ясли, градини и в здравните кабинети в училищата, са работили във временния здравен пункт на ГКПП “Илинден”. Част от тях работят и в разкрития специализиран кабинет в борбата с новия коронавирус в МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев.
От общинския пресцентър посочват, че както на други места в страната, осигуряването на специалисти, които да работят в условия на епидемия, е сериозен проблем за региона на Гоце Делчев. Причината е, че много от медицинските специалисти не желаят да поемат риск, въпреки нуждите.