Възобновяването на заниманията на мъжкия отбор на „Беласица” е по искане на новия треньор

Идеята футболистите на „Беласица” да подновят тренировките си в Петрич е на новия им треньор Саша Симонович.  За това информира Георги Петров. „Заради указанията на здравния министър и с цел опазване на здравето, е възможно да се проведе само   среща в залата на Общинския съвет  в Петрич.
Това ще е най-правилното нещо. Но все пак трябва и да се тренира през май. Идеята за това е на Симонович. Той иска  да добие представа за  качествата  на всички футболисти, какъв е кадровият потенциал по постове и от какво ще има нужда за привличане”, каза Петров. По думите му, има вероятност Симонович да провежда заниманията по групи със 7-8 футболисти.
„Ще дадем заплати на футболистите, които няма да бъдат в размера преди прекъсването на първенството заради пандемията от коронавирус. Всеки има нужда от средства и ако не ги получи от нас, ще е принуден да прибегне до работа на други места, включително и гурбет в чужбина, което води до скъсване с футбола. До завръщането на терена старши треньорът ще даде указания на футболистите как да се готвят индивидуално. Доста неща около отбора ще бъдат уточнени във вторник”, каза още Георги Петров.

Ташко Сульотов