Защо и къде ще се възобновят заниманията на мъжкия футболен отбор от Петрич – „Беласица”, кои ще са новите асистенти на старши треньора, кога ще има яснота около селекцията? Всички тези въпроси вълнуват феновете на футбола в община Петрич. За отговорите потърсихме новия наставник на петричкия тим Саша Симонович.
-Г-н Симонович, къде те намирам в момента?
-В София съм, защото имам за довършване някои неща с децата от школите на ЦСКА, „Левски” и др., към които имам поети ангажименти.  Все пак треньорите им работят с по 20-25 деца и не може да се отдели нужното внимание, както е при мен. Имат нужда от допълване на техниката в игра, водене на топки и т.н.
-Какви терени ползвате за тази цел?
-В приятелски отношение съм с хора, които изграждат терени на различни места в страната. Имам договор за ползване на два техни терена срещу заплащане. Много често ми се случва да работя до полунощ.
-Вече сте старши треньор на „Беласица”, слагате ли  край на работата си в столицата?
-Разбрал съм се с кмета и с Георги Петров за в бъдеще да работя в Петрич, и по два дни в София. Разбира се приоритет ще ми бъде работата като наставник на петричкия тим. Обещал съм и на кмета, и на Петров да обърна сериозно внимание на талантите на петричката школа. При мен в момента има един 16-годишен футболист от Петрич, с много добри качества и дори бе привикан в националния отбор набор 2004 година. Честен и почтен човек съм, не участвам в мениджърски агенции и разни схеми. Надявам се на практика всички  да се уверят в моите думи.
-С каква цел подновявате заниманията на футболистите от мъжкия отбор във вторник?
-Поддържам постоянна връзка с Георги Петров-отговорника за селекцията и спортно-техническата част на клуба.  БФС вече разреши и на отборите от аматьорската лига да тренират по групи до 12 души. На място ще преценя по колко души да тренират. Заниманията ще бъдат на стадион „Цар Самуил”. Единствената ми цел да подновя заниманията след отмяната на извънредното положение е да видя качествата на наличните футболисти. На база на целите ще преценя какво да заявя пред Георги Петров за попълване на състава по постове.
-Кои ще бъдат колегите Ви в треньорския щаб, след като Атанас Ласков и Ели Маркес не са вече  в клуба?
-Не заварих нито Атанас Ласков, нито Ели Маркес. Ще ми бъдат подадени няколко треньори и във време на движение ще преценя с кои ще продължа да работя за в бъдеще. Със сигурност ще има един треньор на вратарите и един помощник по тактико-техническата част. Разбира се, те ще бъдат местни, които познават обстановката и ще ми дават информация, докато добия пълна представа.
-Докога ще продължат заниманията с наличните футболисти?
-На този етап не мога да ви отговоря. Все пак зависи откога стартира новото първенство в трета лига. Ще дам известна почивка, за да може по време на лятната подготовка момчетата да бъдат в пълна готовност. По категоричен начин заявявам, че ще разчитам само на футболисти, които ще се раздават докрай на терена, да бъдат амбициозни и да се докажат, че носят с чест фланелката на ”Беласица”.
– От УС на клуба споделиха, че до стартирането на заниманията ще направите контакт с всички футболисти,за да им дадете индивидуални планове за работа.
-Поддържам постоянна връзка, разбрали сме се по всички въпроси с Георги Петров и се надявам във вторник да започнем с настроение заниманията си.

 

Ташко СУЛЬОТОВ