Още 5-има служители на община Белица са заразени с Covid-19

Още 5-има служители от общинската администрация в Белица са заразени с новия коронавирус. Въпреки регистрираното огнище на заразата, от понеделник общината ще възстанови работата си, при намален график и ограничени контакти.

С първите два случая от началото на седмицата и новите, след направеното масово тестване в Белица, служителите с положителни проби за Covid-19 са общо 7.

Кметът на общината Радослав Ревански уточни: „От общинската администрация имаме общо 7 заразени, новите са 5. Почти всички от  заразените служители са безсимптомни и са под домашно наблюдение. Въпреки това те са заявили желание да им бъде направен преглед. За всеки случай, в Разлог, ще им направят снимки, тъй като е много коварна болестта и ако имаме за някого притеснение, евентуално да остане под лекарско наблюдение в болницата“, каза кметът.

След като бе регистрирано огнището, община Белица затвори  врати.

Тъй като всички останали проби на служителите са отрицателни, от понеделник работата в общината ще бъде възстановена, каза кметът Ревански.

„Действаме в синхрон с РЗИ. Общината така или иначе няма да работи в събота и неделя, правим пълна дезинфекция. В понеделник ще направим организация, в много намален състав, но да може лека-полека да започне да функционира общината“, обясни той./БНР