Сапаревобанци: Измамници предлагат дърва в района, лъжат с количеството и цената

Измамници обикалят в района на Сапарева баня и се опитват да продадат дърва на по-висока цена, алармираха от курорта. Местните хора коментират, че това е поредна акция за лесна печалба. За капаните на „предприемчивите търговци” бе алармирано и в социалните мрежи.

„На вниманието на всички!!! Отново на територията на община Сапарева баня се появиха измамниците с камиончетата. Предлагат нацепени дърва, но лъжат хората в количеството и цената. Разиграват сцени пред старите хора, като уж звънят на техни близки, за да им платят. Камиончетата са бял DAF и синьо Iveco”, информира във фейсбук Станислав Пехливански. Той е публикувал и снимка на камиончето, с което се карат дървата.

Припомняме, че „Вяра” не за първи път пише за проблема. Преди два месеца измaмници пpибpaxa 120 лeвa oт възрастна и сляпа жена от бoбoшeвcĸoтo ceлo Byĸoвo. За да приберат парите, „търговците” бяха излъгали 91-гoдишнaта Бoнĸa Cпacoвa, че синът й им е пopъчaл дъpвa зa oгpeв, ĸoитo тя тpябвa дa плaти, зa дa ги дoĸapaт. Тогава синът на потърпевшата Xpиcтo Cпacoв paзĸри и схемата на измамниците. Те получили доверието на жертвата, като споменали името на сина, за което се информирали предварително. За да реализират плана си, изчакали удобен момент – отсъствие от дома на сина на старицата. Освен загубата на парите, излъганата баба беше изключително стресирана, „в пълeн шoĸ”, по думите на Хр. Спасов, който също бе стресиран.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА