Софиянец, опитал да се самоубие в болницата в Дупница, скочи от петия етаж в „Пирогов“ и почина

30-годишният Калин Калинов се заключил в сестринската стая, нагълтал се с хапчета и се наръгал с нож

30-годишен е опитал да се самоубие пред очите на дежурния персонал на терапевтичния блок на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ (бившата Транспортна болница) и екип на полицията  в Дупница, като изправил на нокти свидетелите на случилото се. Трагедията се разиграла в събота следобед. Мъжът отишъл в лечебното заведение окървавен. Вместо обаче да изчака да му бъде оказана помощ, започнал да буйства, крещял, заплашвал, че ще се самоубие. Успял дори да се заключи в сестринската стая и пил от медикаментите в спешния шкаф. Медиците се принудили да потърсят помощ от полицията.

Пристигналият на място автопатрулен екип предотвратил самоубийството и обезвредил младия мъж, който вече си нанесъл порезна рана с нож. По-късно е транспортиран за лечение в „Пирогов”, където в неделя скочил от прозорец на петия етаж и починал на място.

Стана ясно, че посегналият на живота си се казва Калин Калинов и е от София. Той е известен на полицията като извършител на множество противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Дежурните в отделението, пред които се разиграл екшънът, са потресени. Те разказват, че полицаите молили мъжа да отключи, но той отказал, заради което се наложило да разбият вратата. Гледката била ужасяваща. „Това, което видяхме, беше страшно. Момчето се мушеше с ножа по цялото тяло. Шуртеше кръв, полицаите едва успяха да го спрат. Много сме стресирани “, казаха работещи в болницата, станали свидетели на кървавия инцидент.

Полицаи, които са били на мястото, също са в шок. Те коментират, че досега не са виждали подобно нещо.

Засега не е известно защо Калинов е бил в Дупница и по какъв начин е получил кървящите рани, с които е влязъл в болницата. Предположенията са, че може да бил дрогиран, но това ще се установи при аутопсията.

„Човекът не е наш пациент. До приключването на досъдебното производство не мога да коментирам”, лаконична бе прокуристката на болницата Мария Иванова.

Юлияна СТЕФАНОВА