• Класната Димкина и учителите им готвят тържество и дребни подаръци

  • Учениците губят бал в Банско, заменят го с вечеря в ресторант

Тържество, насрочено за 22 юни, готвят в Средно училище „Христо Ботев” (по-известно като гимназията) в Бобов дол за завършването на випуск 2020.  „На 22 юни ще раздадем дипломите на завършващите и ще има и тържество. Ще започне в 9, 30 часа. Учениците ще бъдат изпратени от учителите. Класната им ръководителка и учител по английски Йорданка Димкина и още няколко колеги – Светослава Йорданова (преподавател по изобразително изкуство), Росица Борисова (технологии) и Елеонора Христова (информатика и информационни технологи), подготвят албум със снимки и диск с видеозапис от живота на учениците в гимназиалния етап, с музикално оформление. Всички ще получат дребни подаръци – магнит с подкова, картички, дискове, грамоти, както и поздравление от директора в мое лице. Учениците подготвят грамоти за преподавателите – за най-добър учител, най-строг учител и т. н,, което е традиционно за нашето училище и се прави ежегодно. По-малките ученици ще направят видеозапис с поздрав, който ще им покажем. Ще направим всичко възможно, за да не се чувстват ощетени от това, че няма да има бал. Тъй като още от декември са събрали пари за бал, ще имат една празнична вечер, но без нощувка, както беше в предишни години. Датата още не е определена, засега изчакват. Ще проучат възможностите и вероятно ще се съберат в някой ресторант в Дупница или в Бобов дол”, каза директорът Анастасия Баракова. Балът, провалил се заради епидемията, е трябвало да бъде в Банско.

Завършващите тази година в гимназията са 13 ученика, изучавали стопански мениджмънт, с технологичен профил. В момента на дневен ред и за тях са държавните зрелостни изпити – на 1 юни по български език и литература, а на 3 юни по избран от тях предмет. Повечето зрелостници предпочели изпита да е по английски.

Юлияна КОЛЧАКОВА

2 КОМЕНТАРИ

  1. Елеонора Христова / информатика и информационни технологии /, не е ли председател на Общински съвет Бобов дол? Доколкото знам, тя е на осемчасов работен ден. Интересно, кога и как преподава! Тя си е направо тъкачка-многомашинничка! А и живее в Благоевград. За мен е загадка кога пътува, кога преподава, кога подготвя заседанията на ОбС, кога участва в комисии, кога работи по проблемите на жителите на общината, кога се занимава с партийна работа – тя е председател на БСП. Както се казва , евала на такива хора, които не щадят себе си и са отдадени на каузата за повишаване благосъстоянието на бобовдолци!

Comments are closed.