Любимец на дупнишките фенове ще продължи кариерата си в едно от най-силните волейболни първенства

  • Гьорги Гьоргиев прие офертата на полския „Алурон Вирту Варта“, където ще играе заедно с брата на Чоно Пенчев – Николай

Един от най-добрите волейболисти, обличали екипа на дупнишкия „Марек Юнион-Ивкони“ през последното десетилетие, ще продължи кариерата си в силното полско първенство.
Бившият разпределител на дупничани Гьорги Гьоргиев защитаваше цветовете на френския „Пари Волей“ през последните два сезона, но сега е приел офертата на елитния полски „Алурон Вирту Варта“ (Завечче). Там той ще бъде съотборник с Николай Пенчев, който е един от братята на настоящия разпределител на дупнишкия клуб – Чоно Пенчев.
Северномакедонецът Гьорги Гьоргиев спечели сърцата на волейболните фенове в Дупница както със своите умения на плеймейкър, така и с непоколебимия си манталитет на победител, което му осигури и капитанското място. Той игра в „Марек Юнион-Ивкони“ цели 6 сезона и тръгна към големия волейбол именно от този клуб. С дупничани той стана шампион в три поредни сезона (2013, 2014 и 2015), като през 2013 година спечели и Купата на България, оформяйки златен дубъл.

Димитър ИКОНОМОВ