С моноспектакъл на открито, по разкази на Елин Пелин, се възражда театралният живот в Благоевград

С моноспектакъл на открито, по разкази на Елин Пелин, се възражда театралният живот в Благоевград след паузата, направена по време на извънредното положение в страната. Първото представление в областния град е на Драматичен театър “Проф. Енчо Халачев” и ще се играе на 30 юни, каза неговият директор Бранимир Митов. При спазване на противоепидемичните мерки, с разстояние между зрителите и под открито небе, пред публиката ще бъде представен “Водовъртеж от противоречия”.
Това е само една от замислените културни прояви в Благоевград. Предвидени са и концерти, в които ще вземат участие различни артисти. Бранимир Митов е подел и инициатива да осигури безвъзмездно озвучаване и осветление на всички свободни артисти от областта, с което да подпомогне възобновяването на културния живот. “Мисля, че ще направим една стройна програма, за да може през цялото лято да се случва по нещо в града, надявам се и други колеги от областта да откликнат”, сподели още Митов.
Според него в цялата негативна ситуация, свързана със спирането на работа на артистите по време на извънредното положение, има и нещо много ценно – това, че представленията са излезли от залите. С външните събития тази година театрите ще работят без почивка през летните месеци, а за публиката ще има повече културни мероприятия, посочи директорът на театър “Проф. Енчо Халачев”.