ДФК „Мечетата” се присъединява към ДЮШ на петричкия футболен клуб „Беласица”. Това стана ясно след среща между кмета Димитър Бръчков, шефа на ДФК „Мечетата” и представителите на ОФК „Беласица” Георги Петров и Иван Златински. В срещата участваха още представителят на общинската администрация Георги Георгиев и народният представител Георги Динев. Те изразиха единодушно мнение, че не е било градивно в града да има две футболни школи.
След срещата Георги Петров от ОФК „Беласица” заяви: „Това вече е факт. Разбрахме се на всички тренировки да има присъствие на ръководители и треньори от двете школи, за да има приемственост и всичко да стане безболезнено за децата”.
Ивайло Стоянов – досегашен ръководител на ДФК „Мечетата”, бе особено щастлив и доволен от взетото решение. Той коментира: „От години търсех начин да се обединим, но все се намираха хора, които да се противопоставят на тази моя идея. Радвам се, че този път кметът Димитър Бръчков отново беше „за” и нещата се реализираха. Това, разбира се, е плод и на хора от новото ръководство на „Беласица”, най-вече на Георги Петров.
Още на първата среща с него се разбрахме и решихме да се стигне до това – по-малкият клуб да премине към по-големия. Това вече е факт. Досега децата се деляха на мои и твои, на наши и ваши и от всичко това губеше футболът в Петрич. Много талантливи деца заминаваха в други клубове, разбира се благодарение на мен като човек с контакти в цялата страна, където условията им бяха далеч по-добри. В „Лудогорец” са трима, двама от тях юношески национали, в „Левски” – трима, двама от тях също юношески национали, в ЦСКА – трима, като вратарят Илия Шаламанов е част от първия отбор на представителния армейски тим, „Витоша-13” – двама, от които единият е юношески национал и се очертава като най-талантливия в страната ни набор 2004 година, в ЦСКА-1948 – двама, в „Пирин” (Благоевград) – над 10 – от набор 2003 до набор 2006. Според мен вече ще има стоп на напускащите, защото това бе целта на тази среща. Умува се за реализиране идеята на първо време да се изгради спортна паралелка, а по-късно и спортен интернат. Това е моята мечта. Ще сменя името на клуба, за да има и отбори в дублиращата група на „Беласица”. Според мен с Георги Петров ще изградим нещо трайно и значимо и от тази школа ще се подават необходимите кадри за представителния мъжки тим на община Петрич – ОФК „Беласица”.