На терена с изкуствено покритие на спортния комплекс в Сандански стартираха заниманията на всички възрастови групи от ДЮШ на ФК „Вихрен”. Те се провеждат по предварително изготвен график от шефа на ДЮШ Панталей Маникатов.
„Престояхме доста време извън терена заради коронавируса и чак сега възобновихме отново тренировките с колегите Тодор Мечев, Александър Русков, Стойко Найденов и други. С голямо желание се готвят младите футболисти. Всеки иска да се доказва, но трябва много да се наваксва. Всичко трябва да стане много внимателно, за да не се стигне до контузии. Ще се съберем и решим докога ще продължат тренировките и откога да пуснем възпитаниците ни в почивка.
Лятната подготовка за новото първенство ще обявим, след като получим уведомление от страна на ЗС на БФС и Областния съвет откога ще стартират първенствата за различните отбори”, сподели легендарният футболист на Сандански Владимир Каракичев, сега треньор в ДЮШ на „Вихрен”.
Президентът на ФК „Вихрен” Георги Манолев сподели, че всички в клуба следят внимателно нещата и очакват решението на БФС най-вече около подреждането на отборите, участници във втора лига, за следващото първенство. „Ако се появи възможност и получим покана, имаме пълна готовност мъжкият отбор на „Вихрен” да заиграе за в бъдеще във втора лига. В противен случай ще продължаваме с участието си в ЮЗ трета лига”, заяви Манолев.