Комисар Васил Паргов: От 1 юни започва специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви в Кюстендилско

Комисар Васил Паргов

100 полицаи ще участват в охраната, ще бъдат изградени и 2 КПП-та на ключови места, каза началникът на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР

ОДМВР – Кюстендил предприема действия по охрана на селскостопанската продукция. Тази година е разработена и е създадена организация за провеждане на специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви и прибиране на реколтата от тях. Това стана ясно на днешната пресконференция пред медиите на началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов.

“Операцията ще започне от 1 юни, като в нея първоначално ще са служители от МВР и Гранична полиция. Предвиждаме на по-късен етап, в пика на прибиране на черешовата реколта да бъдат включени и служители на Дирекция „Жандармерия“.

Началникът на отдел „Охранителна полиция” информира медиите за охраната по черешовата кампания.

Ще бъде извършвана обиколка на всичките масиви на черешови насаждения от автопатрули, които ще бъдат с плаващо работно време, а също така ще бъдат изградени 2 КПП-та за извършване проверка на моторни превозни средства във връзка с извозването на продукцията. Операцията ще бъде на територията на районни управления Кюстендил и Бобов дол, където са съсредоточени най-голям брой масиви. На КПП-тата ще се извършва проверка на документи на селскостопанската продукция и начина им на придобиване, ако са търговци. Ако са собственици, ще бъдат извършвани проверки за собствеността и за извозването на продукцията от черешовите масиви. Създали сме организация и с всички общини, ще бъде създадена организация и във връзка с изграждането на пунктовете за изкупуване на черешовата продукция”, информира Васил Паргов.

Той допълни, че близо 100 полицаи ще участват в охраната по време на черешовата кампания в Кюстендилско.