Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за общ срок от 10 месеца на подсъдимия Иво В. (на 23 години, осъждан). Той се призна за виновен в това, че на 19.12.2019 г. в гр. Дупница, от мазе на блок в жк „Бистрица“, е отнел чужди движими вещи: бензинов моторен трион, електрическа бормашина, 4 бр. маламашки, 5 бр. мистрии, 4 бр. различни по размер ножове, 2 бр. тесли, гумен чук, 3 бр. пистолети за силикон, 2 бр. ножици за ламарина и др. инструменти на обща стойност 341,16 лв. от владението на Х.Х., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. За извършване на деянието са разбити катинарът и вратата към мазето, като деянието е извършено в условията на повторност. Подсъдимият е осъден условно за подобно престъпление, със споразумение от 13.04.2016 г.

За извършеното престъпление съдът налага на обвиняемия Иво В. наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, при първоначален „общ ” режим на изтърпяване. Обвиняемият ще изтърпи и наложеното му наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“, със споразумение от 2016 г. на РС-Дупница.

Определението на РС – Дупница, с което 23-годишен дупничанин ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца за извършени домови кражби, е окончателно и не подлежи на обжалване.