д-р Огнян Митев

В отделението има проблем и с недостиг на кадри, но няма да се стигне до закриване

Детското отделение на благоевградската болница затваря за месец заради необходимостта от ремонт, каза за БТА директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев. Предстои да бъдат премахнати течове, да се ремонтират санитарните помещения към някои от стаите, както и освежаване на помещенията. Средствата за ремонта са основно от дарения. През последните няколко години има оплаквания от условията от страна на родители, чиито деца са се лекували в отделението. Пациентите имат своите изисквания, на които трябва да отговорим, посочи д-р Митев.
Периодът на затваряне на отделението за ремонт обаче съвпада с остър недостиг на кадри, които да работят в него. Проблемът се е задълбочил след пенсионирането на част от лекарите, посочи д-р Митев. Директорът на благоевградската болница подчерта, че намирането на нови медици е трудно. По думите му в града има много педиатри, но те предпочитат да работят на предния фронт, където заплащането е в пъти по-високо, а напрежението по-малко, отколкото в отделението.
Д-р Митев е категоричен, че до закриване на отделението няма да се стигне. От лечебното заведение е обявено търсенето на педиатри. Водим и преговори с няколко медици, така че се надявам след този месец, в който ще направим ремонта, проблемът с кадрите да бъде решен, допълни д-р Митев.